Podcast

Je bent jong en je rouwt wat

In deze aflevering gaat Wendy de diepte in, met Ellis. Wat doet het met je, wanneer je als twintiger je vriend verliest bij een motorongeluk? Hoe hervind je geluk én liefde? Ellis lééft het.

1 uur + 13 min. luisteren
Er staat een nieuwe podcastaflevering 'De diepte in' voor je online! Vandaag hoor je mij, Wendy, in gesprek met Ellis. We werden aan elkaar gekoppeld via een oproep van haar op LinkedIn, ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens mijn boeklancering afgelopen zomer en spraken kort daarna af voor de podcast. Waarom dit alles elkaar zo vlot opvolgde? Omdat ze op reis ging naar de andere kant van de wereld.

Alles voor elkaar, totdat...

Ellis had alles leuk voor elkaar. Jong, ziet er goed uit, een leuke baan én een leuke vriend (Pascal), die van motorrijden houdt. Hij nam haar graag mee in dat avontuur. Ze zochten een lekker pak uit en alleen nog een nieuwe helm maakte dit feest compleet. Goed geslaagd, gaat het op de terugweg van het winkelen in Duitsland helemaal mis.

Je bent jong en je rouwt wat.

Terwijl deze aflevering online gaat, is ze inmiddels al een tijdje op reis. De reis die ze eigenlijk met Pascal had willen maken... Ze werd opnieuw verliefd, woont inmiddels samen (waar ook deze podcast is opgenomen) en we praten onder meer over de schuld- en schaamtegevoelens die hiermee gepaard gaan. Mag en kan je weer gelukkig zijn en dan alsnog rouwen? Hoe druk maak je je om wat een ander (wellicht) van je denkt en hoe puur zijn je vriendschappen eigenlijk nog, wanneer je echt zuiver gaat voelen?

Wat doet het met je...

In ons gesprek hoor je Ellis haar verhaal. Wat doet het met je, wanneer je betrokken bent bij een ongeval en je op de IC hoort, dat je vriend met wie je samen van de wegraakte, het niet overleefd heeft? Ik kan me er oprecht niets bij voorstellen en daarom hoor ik aan hoe het voor Ellis was om in één klap haar vriend, haar motorbuddy, haar toekomstplannen en haar vrolijke zelf te verliezen.

Ontdek hoe ze het geluk hervond en dat ze momenteel de reis maakt die ze eigenlijk samen zouden maken.

De rollen omgedraaid: Wendy wordt ondervraagd

Oh ja, om zich op haar gemak te voelen wil ze mij eerst wat vragen stellen. In het begin van de aflevering zijn de rollen dus even omgedraaid, ook wel eens leuk. Zo vraagt Ellis naar Wendy haar 'verliescv' en waar ze het meest trots op is. Dit levert verrassende antwoorden op. En zo zie je maar weer: verhalen vertellen doet harten openen en ego's kraken.

Leuk feitje: de LinkedIn-oproep had (nog meer) effect: Troostcafé voor Humanitas!

Zoals gezegd werden Ellis en ik aan elkaar gekoppeld op LinkedIn, nadat Ellis daar een oproep deed om in Twente iets op te zetten voor jongeren (als zij) die rouwen. Ze kon er weinig tot niets over vinden en aan gezien Ellis al actief was als vrijwilliger voor Humanitas Twente leek haar dat een mooie ingang. Ellis koppelde me aan Sandra Eijssink (rouw- en verliescoach op een creatieve manier en medewerker bij Humanitas Twente en ook kartrekker van dit project). Tijdens Ellis haar reis (en de vele uren tijdverschil) zette Ellis ook op afstand in voor dit project en zo is met een aantal vrijwilligers een mooie eerste editie op de agenda gezet. Ook is een aantal volgende data van zowel het Troostcafé als een wandelontmoeting gepland. Je vindt de info onder meer op hun Facebook-pagina en LinkedIn-pagina. Ben of ken je iemand voor wie dit wat is? Voel je welkom!

Oké, terug naar de podcastaflevering :-)

Luister mee & laat je verrassen over wederom een ander perspectief op rouw en dus leven!


Dank je wel voor het luisteren en graag tot de volgende!


Er komen nog meer mooie afleveringen aan!

----

Meer info

Contact

Meer weten of anderszins even contact?
Dat kan onder meer via 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗮𝗴𝗿𝗮𝗺 of mail.