Blog

Welkom in mijn winkel van verhalen

Welkom! In mijn winkel van verhalen. Mijn kersverse platform waar je vanaf nu door van alles kan bladeren. Geïnspireerd door ervaringen uit mijn leven, uitdagingen die ik dagdagelijks meemaak én door anderen die me raken.

Ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Wendy, werd in de afgelopen 8 jaar moeder van vier, waarvan er drie in mijn buik groeiden en vier in mijn hart. Van puber naar piepjong: bonuszoon Pepijn (13), zoontjes Morris (net 7) en Dees (bijna 6) en baby Lola (net halfjarig geweest!). Ik weet het nog goed, het was maart 2015. In één maand werd ik wees en bonusmama tegelijk. Sindsdien is mijn leven compleet op de schop gegaan. Van single zzp-er naar patchwork family die al jaren op mijn moodboards en Pinterest borden stond. Wat gelijk is gebleven is mijn liefde voor schrijven, raken en delen. De platform-gedachte is er al jaren en het schrijven van korte teksten (in de vorm van blogs en poëzie) is een van de vormen die ik in de tussentijd verkoos. 


Nu mijn dochtertje Lola net zes maanden is, is het weer tijd* voor mij. Tijd en ruimte om naast moeder ook mens te mogen zijn. De rol / pet van moeder even opzij te zetten en lekker in de pen te kruipen. Of in de bieb. Of boekhandel. Of oldschool met pen en papier aan de schrijf te gaan. I love it. Sterker nog: ik leef ervoor. Ik voel al sinds jaar en dag dat dit is wat ik te doen heb: schrijven, schrijven, schrijven. Het maakt me zó blij. Wanneer ik het ook doe, hoe diep ik ook zit, hoe erg de gedachten in mijn hoofd ook met me aan de haal gaan: schrijven helpt me al-tijd. Het geeft me inzichten, maakt me bewust van mijn onbewuste gedachten en gevoelens. 


Daarnaast heb ik voelsprieten voor mensen, producten en meer, die ik graag een platform en podium bied. Bij deze, letterlijk. Voorheen dacht ik dat het allemaal éérst perfect moest zijn, alvorens te kunnen beginnen. Dat de merkbeleving eerst on fleek moest zijn, voordat ik serieus werd genomen. Het tegenovergestelde bleek waar. Het gaat erom dat ik voelbaar ben. Raakbaar blijf. En dat alles komt precies hier samen.


Wendy’s winkel van verhalen


Waar je me vindt

Ik ben geboren en getogen Tukker (Enschede is mijn stad) en maakte in 2013 & 2014 een uitstapje naar (onder meer) het bewuste noorden van Ibiza. Net toen ik besloot daar te blijven wonen, mijn NIE-nummer en mijn eigen Wifi-connectie compleet had, nam mijn leven weer een verrassende wending. Echt zo’n “wen-ding” zou je kunnen zeggen. Want die plot-twists gebeuren me continue. Waarop je me geregeld zal horen zeggen: “Ik heb een plan, ik maak nooit meer een plan.” En toch verval ik soms dan weer in lijstjes in mijn hoofd van hoe het zou horen of zou moeten zijn. Not. Gewoon niet. Het blijkt voor mij niet zo te werken. 


Intuïtief & sensitief 

Ik heb een kei-sterke intuïtie, alleen vind ik het soms rete-spannend om daarop te vertrouwen. Omdat ik me heb aangeleerd naar anderen en de kritische stemmen van bepaalde gedachten te luisteren, schoof ik die stem van mijn intuïtie vaak rücksichtslos opzij. Vooral wanneer ik aan het overleven was. En laat dat nou zijn waar ik heel goed in ben geworden: overleven. 


On a mission

Van overleven naar leven! Ik schrijf al jaren, ik leef al jaren en ik óverleef al jaren. Maar écht leven, voelde ik lange tijd niet. Ik leefde het leven zo-zo, maar diep voelen deed ik niet meer. Want dan voelde ik zoveel. En zoveel pijn en gemis. Rouw is de rode draad in mijn leven en ik ben er inmiddels achter waarom: om het leven te leven! Om het leven te omarmen, ten volste!!
So here I am. 


Meer over dit platform

In deze winkel van verhalen zul je door van alles kunnen bladeren. Door ervaringen uit mijn leven, door uitdagingen die ik dagdagelijks meemaak én door inspiratie. Inspiratie in vele vormen! Het kan een blog zijn, een gesprek, een podcast, een video, een product, koffietentje of boek dat ik van harte aanbeveel. Oprecht. Ik gooi mijn beperkende overtuiging “dat iets eerst perfect moet zijn, alvorens succesvol te kunnen worden” hiermee overboord en ga doen waar mijn hart van gaat zingen: schrijven, raken, delen. The rest will unfold.

Oh ja, het kan gaan over schrijven, over (working on it) bewust ouderschap, persoonlijke ontwikkeling, ik schuw niet de woorden spiritualiteit en zingeving en ook dood vind ik (niet meer) eng. Dit alles breng ik hier graag tot leven!! 


Proclaimer

Ik beloof mezelf hierbij plechtig dat wanneer zich een plot-twist / wen-ding aandient, ik niet vast zal blijven houden aan het verleden en dus ook niet mijn bovenstaande intentie. Want je weet het: ik heb een plan, ik maak nooit meer een plan.

Dus vanaf nu vind je hier verhalen omdat én totdat het goed voelt!


Enjoy!! 


* Time flies: ten tijde van het schrijven van dit artikel voelde het als 'tijd en ruimte'... inmiddels ben ik een paar weekjes verder en de tijd en ruimte voelt als ver te zoeken... Maar ook daarvoor is schrijven heel goed voor me. It's like therapy... Even mijn gedachten ordenen, even van me 'afschrijven'. Het maakt me los, ik schrijf me vrij. De beste investering dus voor mij :-)

Tags

No items found.