Podcast

Deepdive over kleurrijk leven incl. rouw

In deze aflevering gaat Wendy de diepte in, met Leonie. Over rouw in een ander jasje. In een heel kleurrijk jasje. Mag je rouwen om een kind dat wel leeft? Ja, dat mag.

1 uur + 18 min. luisteren

Wendy: "Jeeetje!! Wat heb ik lang gedaan om deze 2e serie te uploaden. Het was in 1 x raak met Leonie en toch liet ik er een paar maand overheen gaan..."

Ondertussen waren ze al wel met andere toffe dingen bezig samen, waaronder de lancering van Wendy haar eerste boek, die bij Leonie in haar zaak plaats mag vinden! Deze aflevering gaat over rouw in een ander jasje. In een heel kleurrijk jasje.

Mag je rouwen om een kind dat wel leeft? Ja, dat mag.

Leonie haar zoontje Moos (wat een knapperd en een schat!) heeft een afwijking in de hersenstam. Een paar uur na de geboorte begon Moos met huilen en hij hield niet meer op. Leonie trok het zich persoonlijk aan, nadat uitspraken waren gedaan die haar raakten. Gelukkig zijn we inmiddels een tijd verder en staan Leonie & haar man Nicky trots en krachtig in. Ze leefden de eerste jaren met Moos (wanneer ze niet aan het werk waren in hun eigen bedrijf) veelal in hun eigen veilige bubbel. Stukje bij beetje gaan de grenzen van deze bubbel een beetje open. En de harten ook... Leonie mag weer raakbaar zijn, yay!!

“Op een gegeven moment trek je een harnas aan, je voelt niet meer. Dus ook niet hem.”
Leonie  

Ja het is echt rouw.

Leonie: “Ik had wel een kind geregen. Dus ik moest blij zijn. Maar als ik zei dat ik verdrietig was. En moeilijk een band met hem kreeg, omdat hij alleen maar heel hard huilde. Het was een lastig onderwerp."

Waar rouwde je om?

"Het beeld hebt als je denkt dat je een kind krijgt. Dat dat normaal loopt. Ik dacht: ik word echt zo’n makkelijke moeder, die het kind overal mee naartoe neemt." 

Moos heeft Leonie een veel emotioneler mens gemaakt.

Leonie: "Ik begrijp verdriet van anderen véél beter." 
Het het heeft haar raakbaarder gemaakt. “Ja, dat was ik niet.”

Luister mee & laat je raken!


Dank je wel lieve dappere Leonie voor jouw toffe open verhaal!

Meer van dit, graag!

Contact

Meer weten of anderszins even contact?
Dat kan onder meer via 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗮𝗴𝗿𝗮𝗺 of mail.

PS Fotocredits zijn vor Trui! @trui_heinhuis_fotografie