Podcast

Art-Jan (deel 2); plotseling je broer verliezen en beseffen: dood doet leven

Welkom bij deze podcast met Wendy als host. In deze aflevering hoor je deel 2 van het gesprek met Art-Jan over het heftige life event dat - ten tijde van het opnemen - nog behoorlijk vers was. Laat je raken!

56 minuten luisteren

In gesprek met: Art-Jan (deel 2); over plotseling je broer verliezen, een bewuster pad kiezen en we concluderen: dood doet leven | #07

Hier vind je deel 2 van het gesprek tussen Art-Jan en Wendy.  

Meer over deze aflevering

Art-Jan is een jonge man (37 jaar), die middenin het leven staat. Hij houdt van festivals, sporten, heeft een superleuke baan, twee jonge kinderen, een partner en een 'zielemaatje'. Ontdek in deze podcast wat er allemaal mee veranderde tijdens en na dit plotselinge verlies.

Je bent jong en je rouwt wat. Het overkomt ons... nee, niet allemaal. Althans: niet zo jong. Niet zo plotseling. In deze aflevering ga ik in gesprek met Art-Jan Dennekamp, die in 2020 als Sinterklaascadeautje een onaangename verrassing ontving: het bericht dat zijn broer plotseling was overleden. We gaan in gesprek over hoe dit moment 'binnen viel', wat er allemaal veranderde in zijn leven en hoe hij naar de toekomst kijkt. We conluderen samen: dood doet leven. Het maakt je bewuster. Je beseft waar het werkelijk om draait. Je waardeert de dagelijkse dingen meer. Ziet meer. Voelt meer. Hoe gaat je omgeving om met zo'n traumatische ervaring? Is er veel begrip? Steken mensen de straat over als ze je zien?

Lijst met linkjes

- Podcast 'Van Dag tot dag': https://open.spotify.com/show/30QdLPMziczTbaBNUokMIU?si=c7m4mMlqSk-KcuXDtIMEVg&dl_branch=1

- Tattoo van Art-Jan (swipe op Instagram @WendyRaakt)

- Je vindt me op Instagram @WendyRaakt (poëzie) en @wendyterbekke (korte verhalen)

Deel 1 van het gesprek luisteren?

Dat kan hier.

Dank je wel voor het luisteren!

Heb je vragen of tips? Ik hoor graag van jou!