Inspiratie

Event: Oermoeders on fire

"Unleash" je schaamte. Open up. Verbind je met andere moeders en laat je horen. Laat je hart openen. De verbinding en de vuurceremonie helpen je erbij, onder begeleiding van Monique & Wendy.

Unleash je schaamte

Er staat een eigen event op de planning. 6 mei, nabij Buurzezand, voor (groot)moeders van jong en iets ouder. Het begon bij een oproep die aardig wat reacties teweegbracht. Vooral via priveberichtjes. Want er blijkt nog best wat schaamte op te zitten. Het was dus herkenbaar. En treffend. Terwijl het juist zo helpend en bevrijdend kan zijn, om met andere moeders te verbinden; om eerlijk met elkaar te zijn over de balans tussen bewust opvoeden en veilig begrenzen. Niet alleen voor je kinderen, maar destemeer vanuit het oogpunt voor de moeders.

Van blije mama's krijg je ook blijere kids :-)

Ik weet nog dat ik* schreef: "Bij deze een oproep... ben of ken jij deze vrouw en voel je er wat voor? Laat het me weten en wellicht zitten we binnenkort bij elkaar. Elke vorm staat open, wat mij betreft. Vrouwencirkel? Kringgesprek? Kroeg? Woonkamer? Creatieve hub? Bos? Kan mij het schelen. Als we maar verbinden. Want volgens mij is het tijd. Een nieuwe tijd. Tijd om te openen. Who's with me?"

Vervolgens sprak ik mijn vriendin Monique en ik vroeg me hardop af welke locatie, vorm etc. passend zou zijn en opperde een vrouwencirkel (of bos.. ik las eigenlijk bovengenoemde post opnieuw voor aan haar). Zij sprak op haar beurt over de vuurceremonie die ze zou geven op 6 mei a.s. (lees: cirkel, bos…!).

We besloten dit samen op te pakken.

Laat je zien
Laat je horen
Zet jezelf eens op 1
Schuif jezelf
Naar voren

Monique & Wendy

Zowel Monique als Wendy kreeg het meermalen te horen: “Je bent echt zo’n óermoeder.” Toen ze samen aan tafel zaten om de ideeën voor deze bijeenkomst mét vuurceremonie af te stemmen, was de naam snel geboren:

Oermoeders on fire.

Waar Monique jong oma is en haar 4e kleinkind op komst is, is Wendy jong moeder van dochter Lola, waarbij ze samen met Sjors moedert over 4 kinderen. Wendy schrijft, raakt en deelt over haar leven als (hernieuwd ‘jonge’) moeder en erkent dat ‘het werk’ vlak voor je voeten ligt. Huis-, tuin- en keukenspiritualiteit, noemt ze het ook wel. Bewust opvoeden en het erkennen van de ups & downs hierin. Dit (h)erkennen meer en meer vrouwen. Monique deed jarenlang innerlijk kind-werk en begeleidde al diverse ceremonies de afgelopen jaren. Toen ze spraken over de events die beiden los van elkaar voor ogen hadden beseften ze zich: “Hoe gaaf zou het zijn als we dit combineren?”

Monique:

ceremonies | innerlijk kind-werk | kracht van natuur | oma van (bijna) 4

Monique van der Woning

Wendy:

verbinden | schrijven. raken. delen | kracht van kwetsbaarheid | mama van 4

Wendy ter Bekke

Laat je stem horen

Ontdek & ontmoet de kracht van verbinding tussen vrouwen. We komen samen met moedige moeders met (veer)kracht én de kracht van kwetsbaarheid. Het gaat om begrip met én zonder woorden, empathie, acceptatie en zorgzame aandacht.

Wat de vuurceremonie toevoegt

Laten we het vuur in ons aanspreken. Waar sta je voor, wat drijft jou? Kun je bij je eigen vuur blijven? Dat vuurtje dat in jou brandt…
Of laat je je door anderen daarvan weghouden? Vuur heeft een magische werking op onze zintuigen. Het staren in het vuur maakt een soort oer-gevoel in ons los en geeft ons een fijn gevoel van verbinding met elkaar. Sinds het begin der tijden verzamelen mensen zich rondom het vuur. Luister naar de kracht van het vuur en je komt in je eigen hart terecht. Houd het vuur in jezelf brandend of wakker het aan.

Programma & bijdrage

18 - 20 uur
Delen | Horen | Spreken | Luisteren | Afstemmen | Aanvaarden en de basis leggen voor...
20 - 22
Vuurceremonie met vuur, (stilte) én muziek

€ 44,44*

Verbinden met moeders over bewust ouderschap in een prikkels creërende maatschappij
Hapjes, drankjes (non alcohol)
Vuurceremonie

*4444 is een symbool voor evenwicht & harmonie. Oók is het een symbool van goede organisatie. Wel typerend hè, voor een leven met (klein)kinderen ;-)

Hey ho, let go

Hapjes en drankjes (non alcohol) regelen we voor jou.
Jij hoeft even niets te doen, dan zijn.
Kleed je comfortabel aan (tip: laagjes) & neem  een lekker kleed (ofzo :-D) mee.
Voor optimaal genieten.

Locatie:
@ het bos(huis), vlakbij Buurserzand*

* Exacte locatie volgt na aanmelding

Ja, ik wil hier - een volgende x - bij zijn / op de hoogte blijven

De plekjes voor deze avond zijn inmiddels vergeven. Voor nu kun je je niet meer aanmelden.
Heb je zin om dit een volgende keer te ervaren? (selfcare isn't selfish) of wil je sowieso graag op de hoogte worden gehouden?
Laat even van je horen!

Lijkt ons supertof om je te ontmoeten.

PS Ben je geen moeder of ben je een man dan stuur gerust dit bericht door naar moeders, waarvan jij denkt dat het vuur mag worden aangewakkerd of brandend mag worden gehouden.

* Meer dan dit.
Dit is een event van Wendy; Wendy is initiatiefneemster van dit nieuwe platform Winkel van Verhalen.
Naast Wendy is er ruimte voor zoveel meer.
Naast dit event is het platform er voor zoveel meer.
Naast thema's als bewust opvoeden, de kracht van kwetsbaarheid en rouw is er een podium voor zoveel meer.

To be continued!